Tanácsadás és tervezés

ÖTLETEKSzámíthat tanácsainkra, kommunikációs céljait szem előtt tartva különböző ötleteket adunk akár egész éves megjelenéseire. Kreatív megoldásaink közül Ön választja ki, mi kerül megvalósításra.

További részletek
Kreatív kivitelezés

MEGOLDÁSOKWebfejlesztőink kreatív vizuális megoldásokat, és működő programozott funkciókat alkalmaznak. Hatékony web2.0 eszközökkel időben megvalósítjuk elképzeléseit.

További részletek
Online kommunikáció

TARTALOMAlkalmazzon ügynökségként, hogy ne csak szép, de tartalmas weboldalai legyenek: állandó megbízással minden hónapban létrehozzuk online felületeinek szöveges-, képi- és videotartalmát.

További részletek

A leggyakoribb kérdések a weboldal készítéssel kapcsolatban

1998 óta, amióta az első weboldalt készítettük, már sokféle területen, sokfajta ügyféllel találkoztunk. Nem célunk senkit sem sztereotipizálni, de az igények igenis általánosíthatók. A webkettes blogunk első részében már kitértem az első és leggyakoribb típusú problémára: a kedves ügyfél gyorsan, olcsón és jó weboldalt szeretne. 2010-ben nem elég egy olyan oldal, amin 4-5 menüpont van és csak dobjuk fel, hogy legyen valami. Az ilyen weblap a látogatóban sem ébreszt majd bizalmat, azt fogja látni, hogy ez a cég is egy a sok közül, nincs stílusa, nincs mondanivalója, és üzenete sincs, maximum annyi, hogy az oldal tulajdonosa nem vette a fáradtságot arra, hogy igényesebb, személyesebb tartalmat közvetítsen a vásárló felé. Ez azt eredményezi, hogy a látogató azonnal egy másik cég után néz, hiszen ki akarna egy tucatcég újabb ügyfele lenni?

Az emberek nagy része hisz a bizalomban és abban, hogy ő ugyanolyan fontos ügyfél, mint a többi. Ha ezt mi is elfogadjuk és weboldalunkat úgy építjük fel, hogy az alapinformációk feltüntetése mellett a webdesignra és tartalomra is áldozunk, sokkal nagyobb eséllyel indulunk a látogató bizalmának megszerzéséért. Fontos, hogy a weboldal funkciói hasznosak és könnyen használhatóak legyenek.

1. Mennyibe kerül egy weboldal?

Mindenki azt gondolja – nem tudom honnan, bár vannak sejtéseim – hogy egy weboldal ára 100 ezer forint alatt van, ami pedig ennél drágább, az már “irreális és nagyképű”. Ahogyan egy autót és lakást, egy weblapot sem 1 évre vesz az ember, így nem is értem azokat, akik ennyit szánnak erre a célra. A weblap fontos, sőt elengedhetetlen kommunikációs csatorna köztem és ügyfelem között, olyan mint az autógumi: elengedhetetlen, hogy tapadjon az úthoz, hiszen ezen múlik az életem. Ha az életem nem is, de a vállalkozásom sikere, jövője múlik egy jó weboldalon, ezért fontos megértenünk, hogy 100 ezer forintból elkészült oldal olyan, mint a használt és olcsó autógumi: egy-két hétig működik, de aztán már dobhatjuk is ki az ablakon. Az újdonsült weboldal-tulajdonos rájön, hogy ez sem jó, az sem jó és már hívja is az olcsón elkészült oldal tervezőjét, aki azonban épp nem ér rá: majd “jövő héten ránézek”, “ez a funkció sokba fog kerülni”, “azt nem említette, hogy több nyelven is szeretné”, “ja, frissíteni nem tudja, majd én felrakom rá jövő héten”, stb. mondatokkal igyekszik lerázni minket. Ekkor döbbenünk rá, hogy ennyi pénzért ennyit kapunk, ne is várjunk többet: sajnos ez volt a tanulólecke. Mi a design mellett igyekszünk megismerni ügyfelünk filozófiáját, cégéről kialakult jövőképét, ötleteket adunk arra, hogyan teheti sikeressé vállalkozását weboldalán keresztül. Számunkra ezért minden ügyfél egyedi és ugyanolyan fontos, de általánosságban elmondható, hogy 150 és 250 ezer forint között már egy elég sokat tudó és hosszú távon használható weboldalt tudunk készíteni.

2. Mikor lesz kész a weboldal?

A weboldal elkészítési ideje tapasztalataink szerint 2 hét és 2 hónap között változik, de voltak már extrém precedensek mindkét irányba. Volt már rá példa, hogy 1 nap alatt készítettünk el Flash oldalt és 2 nap alatt komplett, működő WordPress oldalt. Ezek azonban szélsőséges esetek. A leggyakoribb, hogy az illető felhív minket, elmondja hogy nagyjából mire van szüksége, mi pedig összeírjuk milyen funkciókkal valósítható meg a legoptimálisabban és még aznap, vagy legkésőbb másnap egy árajánlat és egy rövid leírás kíséretében meg is kapja azt. Ezután egy személyes találkozó során megbeszéljük milyen is legyen az oldal szerkezete, kinézete, mit közvetítsen. A webdesign elkészítése során ezeket mind figyelembe vesszük, majd 2-3 főoldal és aloldal terv Photoshopban elkészült tervezetét átküldjük e-mailen. Ebből általában el tudunk indulni és 1 hét alatt véglegesítjük  a kinézetet. Ezután kezdődik a fejlesztés, ami átlagosan újabb 1 hetet vesz igénybe. Ha a domain név (www.valami.hu) még nem létezik, ezt regisztrálni kell. Sajnos Magyarországon ez hosszadalmasabb a megszokottnál, ha nem prioritásos a domain név igény, akkor 2 hétig várólistára kerül a név, és ha nem jelentkezik érte addig más, akkor kapjuk csak meg. A prioritásos domain név azt jelenti, hogy ha a bejegyzett cégnevünk az dvdpartner Kft., akkor a www.dvdpartner.hu domain nevet azonnal megkapjuk. Ez azonban ritka, így kezdésnek számolnunk kell a 2 héttel, de általában mire bejegyzik a domain nevet, addigra el is készül az oldal, amit általában ideiglenesen a mi szerverünkön (pl. emotions.hu/probaoldal.hu) tároljuk és működés közben megtekinteni is ott lehet. Összességében tehát azt lehet mondani, hogy 2-3 hét alatt kész a működő weboldal.

This entry was posted on szerda, március 3rd, 2010 at 12:25 and is filed under Szakmai cikkek, Twitter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.