Tanácsadás és tervezés

ÖTLETEKSzámíthat tanácsainkra, kommunikációs céljait szem előtt tartva különböző ötleteket adunk akár egész éves megjelenéseire. Kreatív megoldásaink közül Ön választja ki, mi kerül megvalósításra.

További részletek
Kreatív kivitelezés

MEGOLDÁSOKWebfejlesztőink kreatív vizuális megoldásokat, és működő programozott funkciókat alkalmaznak. Hatékony web2.0 eszközökkel időben megvalósítjuk elképzeléseit.

További részletek
Online kommunikáció

TARTALOMAlkalmazzon ügynökségként, hogy ne csak szép, de tartalmas weboldalai legyenek: állandó megbízással minden hónapban létrehozzuk online felületeinek szöveges-, képi- és videotartalmát.

További részletek

Filmhíradók Online

5 év telt el, és még most is vállalható a vélemény, miszerint az internet első 20 évéből ez a valaha készült legjobb magyar nyelvű weboldal.

http://filmhiradokonline.hu

Az eredetileg a Neumann Nonprofit Kft. és a NAVA által készített archívumot a MANDA viszi tovább, 1914-től 1949-ig böngészhetők benne filmhíradók, áttekinthető felületen, ahol a fekete-fehér filmekhez a dizájn is csak egyetlen színt tartalmaz néhol, és hasonlóan működik együtt a régi tartalom az áttekinthető, címkékkel tematizált prezentációval. Az akár 100 éves felvételek címkézve vannak a téma, a benne szereplő ismert történelmi személyek, és a kapcsolódó városok, országok, egyéb helyszínek elnevezésével, így több dimenzióban is listázhatjuk ezt az értékes archívumot.

A téma feldolgozása, a látványterv, a felhasználói felület, és a tartalom – vagy ahogy itt a cégnél szoktuk mondani, az “ötletek, megoldások, tartalom” – méltóan és hozzáértően emelik be az 50-100 éves anyagokat egy jól kitalált, üres és funkciótlan elhagyott sarkokat nem tartalmazó web2.0 felületbe. Mindezt lekerekített sarkú, “korhű” play gombbal (ha ez értelmezhető egyáltalán), és art deco betűtípussal, ami a kor moziját, és a filmhíradók látványvilágát idézi.

filmhiradok-online-font

A weboldal 2009-ben indult, és szerintem a mai napig a magyar online tartalom sorszámozott, valódi bőrből készült, kézzel varrt műhelycsodája. Ha ugyanebben a szellemben készülne el minden tartalomhoz, vagy kommunikációs célhoz a megvalósítás, az azt jelentené, hogy mindenki, aki tartalmat készít, maximálisan tehetséges, és hozzáértő. Nyilvánvalóan soha nem fog minden szolgáltatás, termék, és művészeti alkotás azonos színvonalat képviselni, úgyhogy érdemes nézegetni ezt az oldalat, de csak úgy, mint régen a nagyszülők lemezeit, hogy forgatás közben ne legyen ujjlenyomatos és karcos, és mások is minél tovább élvezhessék. *5.

filmhiradok-online-screenshot

This entry was posted on szerda, szeptember 10th, 2014 at 09:49 and is filed under Szakmai cikkek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.