Tanácsadás és tervezés

ÖTLETEKSzámíthat tanácsainkra, kommunikációs céljait szem előtt tartva különböző ötleteket adunk akár egész éves megjelenéseire. Kreatív megoldásaink közül Ön választja ki, mi kerül megvalósításra.

További részletek
Kreatív kivitelezés

MEGOLDÁSOKWebfejlesztőink kreatív vizuális megoldásokat, és működő programozott funkciókat alkalmaznak. Hatékony web2.0 eszközökkel időben megvalósítjuk elképzeléseit.

További részletek
Online kommunikáció

TARTALOMAlkalmazzon ügynökségként, hogy ne csak szép, de tartalmas weboldalai legyenek: állandó megbízással minden hónapban létrehozzuk online felületeinek szöveges-, képi- és videotartalmát.

További részletek

Tagi rendszer fejlesztése a Magyar Bankszövetségnek

Egy 45 oldalas specifikáció alapján vágtunk bele ennek a HTTPS-en működő, szigorúan zárt rendszernek a fejlesztésébe. A Magyar Bankszövetség részére tervezett online alkalmazás egyfajta intranet, több mint 20 banknál dolgozó nagyjából 1000 felhasználó számára készült. A megkereséskor pontos dizájnterveket, UI vázlatokat kaptunk, és arculatilag az addigra már működő bankszovetseg.hu-hoz igazodtunk. Bankszektorról lévén szó, a specifikációnak megfelelően külön figyelmet kapott a biztonság: bár WordPress alapot használtunk, több ponton jelentősen eltértünk annak jellemzőitől. A jelszavak bonyolultságához írtunk ki feltételeket, a korábbi jelszavak nem használhatók fel újra, azok a felhasználók, akik nem jártak a rendszerben, időről időre figyelmeztetést kapnak, és az e-mail címüket megerősítő linket is rendszeresen megismételjük, így ha már nincsenek a cégnél, egy idő után automatikusan nem tudnak már hozzáférni a tagi oldalakhoz. Ha egy felhasználó a rendszeren belül már megismerte pl. egy PDF fájl URL-jét, azt másnak nem tudja elküldeni, mert az egyébként fizikailag azon a helyen létező fájlok a be nem lépett böngészők számára nem jelennek meg.

bankszovetseg

A felhasználók a rendszeren belül is eltérő munkacsoportokba lettek osztva, így nem férhetnek hozzá olyan tartalomhoz, amely munkacsoportban nincsen feladatuk. A munkacsoporttagságokat, és a rendszerben meghirdetett eseményekkel, rendezvényekkel kapcsolatos visszajelzéseket az adminisztrátorok kezelhetik, Excel export fájl formájában tölthetik le az egyes rendezvényre feliratkozó felhasználókat, vagy tilthatják/engedélyezhetik a csoporttagságokat. A csoporttagságot megelőzően a rendszerbe történő regisztrációt is egy-egy adminisztrátor erősítheti meg, ennek szükségességéről értesítőt kap.

Összefoglalva, eddig több mint 300 online működő szoftver készítettünk, és ezek nem feltétlenül “weboldalak”, nehéz példát hozni, hogy mik azok a fejlesztések, amelyek bár a weben vannak, sem tömör weboldalként, sem portálként nem érdemes rájuk hivatkozni. Ez egy ilyen példa, hiszen zárt rendszer, jóval több funkcióval, mint ami általában egy weboldallal kapcsolatban elvárás.

A megrendelő megbízásából a rendszert a webrontgen.hu használhatósági, és biztonsági teszteknek vetette alá, és a végeredmény az ebben felsorolt kívánalmaknak is maradéktalanul megfelelt, amely egyébként egy tőlünk független, alapos, sok pontból álló, hozzáértő, és megalapozott elvárásokat támasztó lista volt, a webröntgen a user experience vizsgálatán és ahhoz kapcsolódó tanácsain kívül mind teljesen kívülről, mind alapjogokkal rendelkező felhasználó nevében megkísérel ártalmas kódot elhelyezni az oldalon, azaz egyfajta etikus hackerként feltörni azt, annak érdekében, hogy későbbi hasonló, rosszindulatú próbálkozásoknak kevésbé legyen kitéve az oldal. Tapasztalt szakembereknek egy pszichológiai kihívás elviselni, ha külső, ráadásul hozzáértő kritika/szakvélemény érkezik a munkájára, de a webröntgen véleményével olyan minőségben voltunk egy platformon, hogy csak ajánlani tudjuk, sőt, ajánljuk is olyan ügyfeleinknél saját munkánk ellenőrzésére, teljesen független szervként, ahol a használhatóság, a biztonság fontos kritérium annyira, hogy ennek a vizsgálatnak a költségét megfizessék.

This entry was posted on kedd, március 25th, 2014 at 10:00 and is filed under Referenciák. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.