Tanácsadás és tervezés

ÖTLETEKSzámíthat tanácsainkra, kommunikációs céljait szem előtt tartva különböző ötleteket adunk akár egész éves megjelenéseire. Kreatív megoldásaink közül Ön választja ki, mi kerül megvalósításra.

További részletek
Kreatív kivitelezés

MEGOLDÁSOKWebfejlesztőink kreatív vizuális megoldásokat, és működő programozott funkciókat alkalmaznak. Hatékony web2.0 eszközökkel időben megvalósítjuk elképzeléseit.

További részletek
Online kommunikáció

TARTALOMAlkalmazzon ügynökségként, hogy ne csak szép, de tartalmas weboldalai legyenek: állandó megbízással minden hónapban létrehozzuk online felületeinek szöveges-, képi- és videotartalmát.

További részletek

Webdesign kialakítás és weboldal készítés a Prosystem számára

A honlap arculat (webdesign) megtervezése

A Prosystem Csoport 1992 óta van jelen a magyar és román piacon. A csoport nyomtatástechnológiai-, kötészeti-, és továbbfeldolgozó gépek kereskedelmével, alkatrészellátásával, szervizelésével és tanácsadással foglalkozik. Egy olyan webdesign tervet szerettek volna kapni, amely ízlésesen és könnyen áttekinthetően mutatja be a forgalmazott új és használt gépek kínálatát, valamint a céget és az iparágat érintő legfontosabb híreket, tudnivalókat. A megrendelések fokozása érdekében a gépek több irányból is elérhetőek, hiszen a horizontális menüsoron, a főoldali képvetítőn és a gyártók emblémáján keresztül is kiválaszthatjuk a nekünk tetsző terméket. Az új és használt gépek külön menüpontba kerültek és a könnyebb áttekinthetőség érdekében további kategóriákra (pl.: kötészet, tovább-feldolgozás) is osztottuk őket. A kategóriaoldali webdesignban a gépek képei és fontosabb jellemzői kerültek kiemelésre. A termékadatlapi arculaton szintén a termékek vizuális bemutatása szerepel központi helyen, ehhez kapcsolódnak a szöveges leírások. A webdesign néhány módosítási kérelemmel gyorsan elfogadásra került, így megkezdődhetett a weboldal készítési fázis.

A tervek gyakorlati megvalósítása, weboldal készítés

Az új weboldal alapjául ismét a WordPress, ingyenes tartalomkezelő rendszerét választottuk. Ebben 1-1 honlap kinézetét un stílusdefiníciós fájlok írják le, így a weboldal készítés első lépését ezek létrehozása jelentette. Most is kiemelt hangsúlyt fektettünk arra, hogy az ez elkészült honlap ugyanolyan jól nézzen ki minden gyakorta használt böngészőben. Ez azért fontos, mert az egységes, ergonomikus elrendezés és kinézet a lehető legtöbb látogatót képes megfogni az adott oldalon, ezáltal a legnagyobb hatékonyság így érhető el. Következő lépés a weboldal funkcióihoz szükséges bővítmények telepítése és testreszabása volt. Ilyenek szükségesek többek között a visszahíváshoz és megrendeléshez, valamint az egyes gépek bemutatását szolgáló képgalériákhoz. A weboldal készítés utolsó lépése a kapott tartalom kategorizálása és feltöltése volt, előbbinek kiemelt szerepe van az egyes termékkategóriák szűrési beállításainál.

Képek az elfogadott webdesignról és az elkészült weboldalról

Az elkészült weboldal itt megtekinthető

This entry was posted on szombat, november 5th, 2011 at 20:59 and is filed under Referenciák. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.