Tanácsadás és tervezés

ÖTLETEKSzámíthat tanácsainkra, kommunikációs céljait szem előtt tartva különböző ötleteket adunk akár egész éves megjelenéseire. Kreatív megoldásaink közül Ön választja ki, mi kerül megvalósításra.

További részletek
Kreatív kivitelezés

MEGOLDÁSOKWebfejlesztőink kreatív vizuális megoldásokat, és működő programozott funkciókat alkalmaznak. Hatékony web2.0 eszközökkel időben megvalósítjuk elképzeléseit.

További részletek
Online kommunikáció

TARTALOMAlkalmazzon ügynökségként, hogy ne csak szép, de tartalmas weboldalai legyenek: állandó megbízással minden hónapban létrehozzuk online felületeinek szöveges-, képi- és videotartalmát.

További részletek

WordPress weboldal fejlesztés, webdesign – Hungarofest.hu

A sokak által ismert, főként hazai rendezvények szervezésével, az ezekhez kapcsolódó PR és marketing tevékenység ellátásával és kulturális menedzsmenttel foglalkozó Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft az emotions csapatát kérte fel teljes webes arculata megreformálására.

A projekt magába foglalta egy új főoldal webdesign terv létrehozását, az elfogadott terv szerint a gyakorlatban is működő WordPress weboldal elkészítését a kért funkciókkal, a kezdeti tartalom felöltését, valamint korábbi különálló rendezvényoldalak főoldallal való összekapcsolását.

A design megtervezéséhez a következő iránymutatásokat kaptuk: szerették volna, ha a weboldal külső megjelenésében visszaköszönnének a nemzeti színek. Központi helyen kívánték szerepeltetni az éppen aktuális programokat és híreket, mindemellett az is kérés volt, hogy a Hungarofest Kft. alapértékei (kultúra, kreativitás, szervező erő) is kiemelt helyen jelenjenek meg a webdesign terven. Az alapos tervezési folyamatnak és a jól felmért igényeknek köszönhetően a főoldal arculati terve gyorsan elnyerte a megrendelő tetszését, így elkezdődhetett a honlap készítési fázis.

A Hungarofest weboldalához a jól bevált WordPress tartalomkezelő rendszert választottuk, amely azon túl, hogy egyszerűen teszi lehetővé jól felépített, keresőbarát honlapok elkészítését azzal a további pozitívummal is rendelkezik, hogy felhasználó számára biztosítja az informatikai háttértudás nélküli tartalombővítést, tartalomfejlesztést.

A tervek gyakorlatban is működő weboldallá való konvertálásának első lépése a kinézetért felelős, úgynevezett sablon fájlok létrehozása volt. A folyamat során két dologra kiemelten figyelünk, ez nem más, mint a böngészőfüggetlenség és az eszközfüggetlenség. A böngészőfüggetlen megoldások használatával biztosítjuk, hogy 1-1 elkészült weboldal ugyanúgy nézzen ki minden gyakorta használt böngészőben. Manapság, a mobileszközök dinamikus fejlődésének idejében nagy hangsúlyt kap az úgynevezett eszközfüggetlenség is, amely azt jelenti, hogy okostelefonokon és táblagépeken is egyező minőségben legyen elérhető az elkészült weboldal.

A sablonfájlok lekódolása a honlap fejlesztés következő lépéseként azon bővítményeket telepítettük, amelyek a weboldal kért funkcióinak működtetéséhez szükségesek. Ilyen többek között a hírlevél működtetését szolgáló bővítmény, a regisztrációs modul, valamint a képek nagyban történő vetítését biztosító beépülő alkalmazások.

Végül a projekt utolsó fázisaként feltöltöttük a korábbi weboldalon szereplő, magyar nyelvű tartalmat, megmutattuk a megrendelőnek a tartalomkezelő rendszer használatát.

Tovább az elkészült weboldalra

Képgaléria a Hungarofest megújult weboldaláról

This entry was posted on hétfő, szeptember 3rd, 2012 at 10:33 and is filed under Referenciák. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.